Hoe ben jij bij Groene Kring terechtgekomen?
Michaël: “In een ver verleden – ik denk in 2012 – gingen mijn kameraden eens naar een startvergadering van Groene Kring Oost-Pajottenland. Ik ging met hen mee en ben er blijven plakken.” (lacht)
Hoe ben je in de groenteteelt beland?
Michaël: “Toen mijn (over)grootouders het bedrijf runden, combineerden ze vleesvee met het telen van witloof, spruiten en aardbeien. Ze verkochten ook ander fruit, want ze hadden een boomgaard met kersen, pruimen enzovoort, waar de koeien tussen graasden. Toen mijn ouders het bedrijf overnamen, zijn we gestopt met het vleesvee en hebben we de groenteteelt uitgebreid. Mijn ouders begonnen ook te zoeken naar andere teelten en zijn zo terechtgekomen bij krulandijvie. Onlangs hebben we ook nog kruiden aan ons gamma toegevoegd.”
Waar komt jouw passie voor de sector vandaan?
Michaël: “Die is me met de paplepel ingegeven. Toen we klein waren, waren we altijd bij onze ouders, want er was toen nog geen kinderopvang zoals nu. Toen we wat groter waren hielpen we tijdens schoolvakanties dagelijks mee groenten oogsten. Ik vind groenten telen nog steeds fascinerend. Het is toch prachtig om te zien wanneer je met een zaadje of plantje begint en daar een mooi product van kan maken?”