Dag Lotte en Lorenzo. Waarom namen jullie deel aan de keukentafelgesprekken van Groene Kring en Rikolto?
Lorenzo: “Vaak lijkt het alsof mensen niet weten wat er gebeurt op een landbouwbedrijf. Ik vond het dus belangrijk om open te kunnen zijn over de landbouwsector en te kunnen vertellen wat we doen.”
Lotte: “Het sprak me aan om écht in gesprek te gaan met landbouwers, want zoiets doe je niet dagelijks. Ik weet inderdaad weinig af van de landbouw en ben er met een open mindset naartoe gegaan. Ik wilde graag te weten komen hoe jonge landbouwers omgaan met alle uitdagingen waar ze tegen aankijken. Ik zat aan tafel met een consumentenbril op en dacht bijvoorbeeld dat een korte keten steeds een meerwaarde betekent voor boer en burger. Uit de gesprekken bleek dat niet alle boeren een hoevewinkel willen beginnen. Het is net door te praten met landbouwers dat ik besefte dat we wel anders naar de stelling kijken, maar dat de landbouwers waarmee ik sprak ook minder schakels willen in de keten.”