Hoe ben je bij Groene Kring terechtgekomen?

“In de zomer van 2019 nam mijn broer, die al lid was van Groene Kring Mechelen, mij mee naar activiteiten. Al snel voelde ik mij er thuis en hielp ik met het organiseren van de grote gewestbarbecue. Niet veel later volgde de vraag om mee in het bestuur te stappen. En zo geschiedde ...”

Wat houdt jouw functie als voorzitter in?

“Ik ben vooral het aanspreekpunt, of dat probeer ik toch te zijn – voor de leden, de bestuursleden zowel als andere gewesten. Ik streef ernaar de kern zo veel mogelijk samen te brengen en zo leuke activiteiten te organiseren. Voor de rest probeer ik altijd een oog in het zeil te houden en draag ik mee de eindverantwoordelijkheid van ons gewest.”

Hoe onderscheidt het gewest zich van de andere gewesten? Wat maakt Groene Kring Mechelen speciaal?

“Wij zijn natuurlijk niet zo'n groot gewest, maar eerder klein en gezellig. Bij ons kent iedereen elkaar écht. In ons gewest is er een enorme diversiteit aan leden en beroepen. Dit verbaast je misschien, maar eigenlijk zijn er helemaal niet zoveel leden die als officieel land- of tuinbouwer in hoofdberoep zijn. Dat maakt het natuurlijk echt leuk, want zo kan je terugvallen op elkaar en elkaar helpen wanneer dat nodig is.”

"Wij zijn een klein en gezellig gewest, waar iedereen elkaar écht kent"

Laura De Prins, voorzitter Groene Kring Mechelen

Wat is jouw favoriete activiteit?

"Mijn favoriete activiteit is onder andere onze jaarlijkse kajaksessie. Vorig jaar is die jammer genoeg niet kunnen doorgaan door de weersomstandigheden. We proberen het elk jaar op het einde van juni te organiseren, maar gezien het slechte weer dit jaar, wordt het ook deze keer wat afwachten. Ik kijk er in ieder geval wel enorm naar uit om naar de Ardennen te trekken en de Lesse af te varen! Ook op de voertuigenzegening in augustus hebben we heel wat leden die graag meerijden. En in december organiseerden we onze eerste en succesvolle spaghettislag.”

Waar dromen je nog van?

“Ik droom er stiekem van om in de buurt ooit een groot boerenbal te organiseren. Vroeger werden er ook ploegwedstrijden georganiseerd in Leest, misschien is er ooit een kans om die twee te combineren. Dan maken we er één groot feestweekend van!”