Hoe ben je bij Groene Kring Zuid West-Vlaanderen terechtgekomen?

“Dat is zo’n 10 jaar geleden gebeurd, via oud-voorzitter Dieter Vanluchene. Hij kwam op huisbezoek om leden te ronselen en vroeg of ik geen zin had om lid te worden van Groene Kring. Ik heb mij uiteraard direct ingeschreven in het gewest Zuid West-Vlaanderen. Na twee jaar kwam de vraag om in het bestuur te komen, omdat een paar bestuursleden moesten stoppen vanwege hun leeftijd. Daar ben ik op ingegaan en zo ben ik in het bestuur terechtgekomen.”

"Verder doen zoals we bezig zijn!"

Edward Vantieghem, voorzitter Groene Kring Zuid West-Vlaanderen

Naar welke activiteit kijk je elk jaar het meest uit?

“Ons gewest is heel sterk in het organiseren van bedrijfsbezoeken, al zeg ik het zelf. Dat komt doordat mijn collega's-bestuursleden en ikzelf actief zijn in verschillende sectoren zoals veehouderij, akkerbouw en groenteteelt. De afgelopen jaren hebben we heel mooie bedrijven mogen bezoeken, zoals Ardo, Dewulf en nog veel meer. Daar kijk ik persoonlijk iedere keer naar uit.”

Welke plannen heeft Groene Kring Zuid West-Vlaanderen nog?

“We willen ons ledenaantal graag nog wat doen stijgen en heel mooie activiteiten blijven organiseren.”

Waarom is Groene Kring Zuid West-Vlaanderen volgens jou uniek?

“We zitten op de grens met Wallonië en Frankrijk en kunnen dus gemakkelijk een niet-Vlaams bedrijfsbezoek inplannen.”

Waarom moeten nieuwe leden kiezen voor Groene Kring Zuid West-Vlaanderen?

“In ons gewest heerst er een toffe sfeer. We organiseren unieke bedrijfsbezoeken en zijn een bende toffe jonge boeren, die graag hun liefde voor en kennis van de stiel met elkaar delen.”