Boerentrots vorming

Ontdek de kracht van verhalen vertellen, sociale media en goede foto’s

Data en locatie

Antwerpen LimburgOost-VlaanderenVlaams-BrabantWest-Vlaanderen
Workshop 1 24 januari
13.30 uur
5 februari
20 uur
4 februari
20 uur
6 februari
20 uur
20 februari
20 uur
Workshop 220 februari
13.30 uur
5 maart
20 uur
10 februari
20 uur
20 februari
20 uur
27 februari
20 uur
Workshop 312 maart
13.30 uur
26 maart
14 uur
18 februari
14 uur
25 februari
14 uur
5 maart
13.30 uur
Meer infoMeer infoMeer infoMeer infoMeer info

Voor vragen kan je terecht bij lise.demaerteleire@groenekring.be

De drie workshops:

1. We vroegen aan 1000 Vlamingen

Iedereen heeft vandaag een mening over onze sector. In deze opleiding geven we een inkijk op een consumentenonderzoek waar 1000 Vlamingen hun mening ge­ven over onze sector. Maar tijdens deze vorming leren we ook hoe we ons verhaal in de markt kunnen zetten. Ook jullie, land- en tuinbouwers hebben een goed ver­haal. iedereen is vandaag bezig over storytelling. Het is het buzzwoord binnen de communicatiesector. En het lijkt wel alsof dit een compleet nieuw verschijnsel is. Maar eigenlijk bestaat storytelling al sinds mensenheugenis. Hoe kun je iemand met een verhaal bewegen, wat zijn de geheimen van goede inhoud? In deze oplei­ding worden jullie met concrete tips op weg geholpen.

2. Sociale media gebruiken om je verhaal te vertellen

Wil je graag met sociale media beginnen met je bedrijf, maar weet je niet goed hoe? Of ben je al een beetje actief op Facebook of lnstagram, maar zit je vast om­dat je niet weet wat je altijd moet posten?
Je kan er niet omheen, de sociale media hebben een impact op alle geledingen van ons leven en dus ook op onze bedrijfsvoering. Veel ondernemers zien het als over­bodig, een speeltje voor jongeren en vooral tijd- en geldrovend. Maar dat stadium zijn de sociale media al lang voorbij. Op kanalen zoals Facebook worden ook vaak berichten gepost met betrekking tot de land- en tuinbouwsector. Deze bepalen mee het imago van de sector en/of je bedrijf. In deze opleiding bekijken we hoe je sociale media kan gebruiken om mee te bouwen aan een positief imago van de sector en je bedrijf. Met een aantal concrete tips en tricks willen we jullie op weg helpen.

3. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Hoe foto’s maken met je smartphone

Je kunt de mooiste teksten schrijven om mensen te vertellen over je bedrijf, maar zonder goede foto’s blijft je boodschap minder goed hangen. Sterker nog, met een slechte foto kun je onbewust je boodschap compleet om zeep helpen. Een goed beeld helpt je dus verder en draagt bij tot een positief imago Wil je de landbouw­sector of jouw bedrijf positief in beeld brengen op de sociale media … ? Wil je een mooie #Boerentrotsfoto maken met je smartphone? In deze opleiding wordt toe­gelicht hoe je de mooiste foto’s kan maken met je smartphone. Welke hoek en po­sitie is het beste? Moet je rekening houden met de lichtinval? Na de theorie gaan we meteen naar buiten waar we de praktijk aan de theorie gaan toetsen!